Ghidul afacerii | Cum sa te pregatesti de prima vizita la ginecolog?
15482
post-template-default,single,single-post,postid-15482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cum sa te pregatesti de prima vizita la ginecolog?

Cum sa te pregatesti de prima vizita la ginecolog?

Toate femeile stiu ca acest consult este neplacut si frustrant. Niciunei fete nu ii face placere, dar puteti sa transformati acest consult intr-unul mai putin neplacut. Este necesar sa cunosteti toate procedeele ce vor fi realizate in timpul controlului si tot ceea ce trebuie sa faceti si sa nu faceti inainte de acesta.

Primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare cand doriti sa va programati la un control ginecologic este sa stabiliti ziua optima. Este indicat ca vizita sa se realizeze intre zilele 12 si 18 de la inceputul ultimei menstruatii. In aceste zile nu va veti trezi cu surprize neplacute si ii va oferi doctorului o claritate mai mare.

Stii ce trebuie sa faci inainte de control?

Ar fi necesar sa intrebati o asistenta cand va programati despre ceea ce trebuie sa faceti pentru a va pregati de control. Este recomandat sa nu realizati dusuri intravaginale cu 14 de ore inainte pentru ca acestea pot afecta rezultatele testelor. Dusul este esential, dar doar in exterior si prin folosirea unor produse destinate zonei intime. Totodata, sapunurile dure sau alte produse cosmetice pot influenta rezultatele.

De asemenea, este indicat sa nu intretineti relatii sexuale inainte de control si nici sa introduceti ovule in vagin. Va recomand sa realizati o lista cu intrebari pe care sa I le adresati medicului dumneavoastra specialist in ginecologie.

Singurul lucru pe care mai trebuie sa il faceti inainte de control este sa va faceti curaj.

Cand trebuie sa mergi prima data?

Este extreme de important consultul de rutina, de aceea va recomand sa mergeti la un doctor ginecolog annual, dupa inceperea vietii sexuale. Acest punct este punctul de inceput, insa daca prezentati anumite anomalii, chiar daca sunteti virgina trebuie sa consultati un astfel de medic, insa acesta nu va efectua anumite teste care pot provoca neplaceri.

Cum se desfasoara un control ginecologic?

Primul lucru pe care il va face medicul va fi sa va adreseze catevra intrebari despre urmatoarele: menstruatie, viata sexuale, metode de protejare, situatii de afectiuni in familie. Raspunsurile dumenavoastra il vor ajuta pe doctoral ginecolog la o concluzie finala in legatura cu diagnosticul.

In continuare, acesta va examina sanii si abdomenul. Pacienta se va intinde la masa ginecologica, in pozitia aferenta pentru ca medicul sa controleze atat interiorul, cat si exteriorul organului genital. Pentru o examinare mai clara va introduce valvele. Acestea nu vor fi folosite in cazul pacientelor ce nu si-au inceput viata sexuala, care sunt virgine.

Pentru verificarea starii de sanatate a florei vaginale, medicul specialist in ginecologie va recolta, cu ajutorul unor betisoare, secretie vaginala. Pentru apcientele ce si-au inceput viata sexuala se va efectua si Testul Babes Papanicolau ( Testul PAP ). Acesta trebuie realizat anual pana la varsta de 30 de ani, dupa aceasta varsta, daca rezultatele au fost bune, se va realiza din 3 in 3 ani.

Controlul ginecologic propriu-zis nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute. La final, va rog sa ii adresati medicului toate intrebarile pe care le aveti, acesta va va raspunde la nelamuriri.

Sanatatea dumneavoastra trebuie sa fie pe primul plan, de aceea trebuie sa realizati controale de rutina la medicul ginecolog, chiar daca nu va fac placere. Va recomand sa gasiti un medic ginecolog in care sa aveti incredere si in preajma caruia sa va simtit confortabil. Daca specialistul va face sa va simtiti confortabil, tot controlul se va desfasura mai bine si nu va mai fi atat de neplacut.

Controlul este recomandat anual, dar daca prezentati anumite simptome precum sangerari anormale, dureri, mancarime, iritatie, s. a. m. d., consultati imediat un doctor ginecolog pentru a stabili cauzele si pentru a pune un diagnostic. Faceti din vizita la un cabinet de ginecologie o rutina. Aceasta trebuie sa faca parte din viata oricarei femei pentru a se mentine sanatoasa si pentru a depista din timp anumite afectiuni.

 

 

No Comments

Post A Comment