Ghidul afacerii | De ce sa achizitionezi o pereche de ochelari cu lentile heliomate?
15582
post-template-default,single,single-post,postid-15582,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De ce sa achizitionezi o pereche de ochelari cu lentile heliomate?

De ce sa achizitionezi o pereche de ochelari cu lentile heliomate?

 Lentilele fotocromatice sunt lentile care sunt clare (sau aproape clare) in interior, iar odata cu expunerea la lumina soarelui se intuneca automat. Aceste tipuri de lentile mai sunt cunoscute si sub alte denumiri precum: lentile heliomate, lentile adaptabile la lumina sau lentile cu tonuri variabile.

Moleculele responsabile de determinarea intunecarii lentilelor fotocromatice sunt activate de radiatiile ultraviolete ale soarelui. Deoarece razele UV patrund prin nori, lentilele se vor intuneca atat in zilele innorate, cat si in cele insorite.

Lentilele heliomate nu se intuneca de obicei in interiorul vehiculului deoarece geamul parbrizului blocheaza majoritatea razelor UV. Progresele recente ale tehnologiei permit ca unele lentile heliomate sa se activeze atat la lumina UV cat si la lumina vizibila, oferind posibilitatea de inchidere la culoare chiar si in interiorul masinii. Pentru mai multe detalii adresati-va unui specialist optician.

Lentilele fotocromatice sunt disponibile in aproape toate materialele, incluzand lentile cu index ridicat, bifocal si lentile progresive. Un avantaj suplimentar al lentilelor heliomate este faptul ca iti pot proteja ochii aproape 100% de razele UVA si UVB daunatoare ale soarelui.

Conform studiilor, persoanele ce se expun mult mai mult timp la lumina soarelui sunt predispuse sa dezvolte cataracta. Acesta este un beneficiu in plus pentru care trebuie sa achizitionati o pereche de ochelari fotocromatici.

Adaugarea unei acoperiri anti-reflectoare la lentilele fotocromatice imbunatateste si mai mult performanta acestora.

Acoperirea antireflexie permite sa treaca mai multa lumina prin lentilele fotocromatice pentru a avea o viziune mai clara, in conditiile de lumina scazuta (spre exemplu, in timp ce conduceti noaptea), dar elimina si reflectiile deranjante ale luminii soarelui in timpul zilei. Desi lentilele heliomate sunt mai costisitoare decat cele clasice, acestea reduc nevoia de a purta o pereche de ochelari de soare.

Ochelarii de soare fotocromatici

Ochelarii de soare heliomati sunt in primul rand pentru a desfasura activitati in aer liber, nu sunt atat de clari precum lentilele fotocromatice, dar ofera un plus de confort in lumina soarelui stralucitor sau in timp ce conduceti.

Lentilele fotocromatice si lumina albastra

Pe langa protectia ochilor de razele soarelui, aceste lentile ofera un beneficiu important suplimentar: acestea va ofera protectia in fata luminii daunatoare albastre.

Lumina albastra contribuie la incordarea digitala a ochilor si provoaca stres oxidativ la retina. Este posibil chiar ca expunerea pe termen lung la acest tip de lumina emanata de catre soare sau de ecranele calculatoarelor, a smartphone-urilor sau a altor dispozitive digitale sa creasca riscul de degenerare maculara si alte probleme ale vederii.

Consultati profesionistii in ingrijirea ochilor cu privire la riscurile de expunere la lumina albastra si ce tip de lentile este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Va recomand sa achizitionati ochelari de la furnizori renumiti.

Cele mai bune lentile ce va vor garanta protectia ochilor si sunt potrivite pentru corectarea deficientelor de vedere sunt cele de origine italieneasca. Alege ramele care ti se potrivesc cel mai bine si consulta un medic specialist pentru a stabili ce tip de lentile sunt optime.

In cazul in care doresti sa petreci mai mult timp in aer liber, ai probleme cu vederea, dar nu poti renunta la ochelarii de soare, iti recomand sa achizitionezi o pereche de ochelari de vedere cu lentile heliomate deoarece iti vor usura viata. Cu toate ca sunt mai scumpe decat cele normale, acestea va vor ajuta sa aveti o singura pereche de ochelari si calitatea lor este mult mai mare.

 

No Comments

Post A Comment