Ghidul afacerii | Cum sa utilizezi centrale termice eco?
15606
post-template-default,single,single-post,postid-15606,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cum sa utilizezi centrale termice eco?

Cum sa utilizezi centrale termice eco?

Sezonul rece se apropie, odata cu acesta si problema incalzirii locuintei. Pentru a putea face fata sezonului rece si pentru a putea sa va simtiti confortabil in propria locuinta, va recomand centrale termice eco.

Chiar daca aveti deja o centrala termica eco sau doriti sa achizitionati una, trebuie sa stiti cum sa o utilizati.

Sfaturi pentru utilizarea centralei termice ecologice in sezonul rece:

  • Achizitioneaza un termostat

Pentru a te bucura de un ambient placut, dar sa economisesti bani, iti recomand achizitionarea unui termostat. Acesta va fi de folos deoarece vei putea regla temperatura dupa bunul plac. De asemenea, in momentele in care nu puteti sa opriti centrala, acesta va va ajuta. Puteti seta termostatul la temperatura dorita, iar in momentul in care se atinge temperatura respectiva, centrala se va opri. De asemenea, va reporni cand temperatura va scadea sub cea dorita.

  • Nu setati o temperatura mare pentru o incalzire rapida

In casa dvs. este frig si vreti sa o incalziti mai repede. Nu setati o temperatura mai mare de 35 de grade celsius deoarece veti suprasolicita centrala. Aceasta se poate strica sau genera erori. Setati o temperatura de 25 de grade pentru inceput, apoi cresteti-o treptat.

  • Verifica presiunea

Presiunea centralei trebuie sa se incadreze intre 0.5 bari si 2.5  bari, daca aceasta depaseste aceste  valori este o problema. Daca presiunea este prea mica, exista eventuale pierderi de apa la instalatia de radiatoare. In cazul in care aceasta presiune creste, trebuie sa goliti instalatia pentru a scadea.

  • Mentine o temperatura ideala

Este ideal sa nu existe diferente prea mari de temperatura. Se recomanda ca in living sa mentineti o temperatura de 22 de grade Celsius, in dormitor de 20-21 de grade Celsius, iar in baie de 23 de grade Celsius. Bineinteles, aceste valori sunt generale, puteti seta centrala dvs. termica ecologica la orice temperatura doriti.

Eventuale probleme si cauzele acestora cand vine vorba de centrala

Ca orice aparat, poti intampina anumite probleme. Nu este nevoie sa chemi de fiecare data un specialist. De multe ori puteti rezolva si dvs. problema. Va voi prezenta principalele inconveniente si cauzele acestora.

Nu se incalzesc caloriferele- In aceasta situatie este posibil sa existe aer in acestea. Pentru a rezolva problema trebuie sa le aerisiti. Utilizati o galetusa si cheia speciala pentru acestea si scoateti aerul pana incepe sa iasa apa. Atunci veti stii ca s-au golit complet de aer.

Zgomot de fierbere- Acesta poate fi cauzat de o acumulare de calcar in instalatia de schimbatoare de caldura ale acestei centrale. Problema aceasta se rezolva prin curatarea acestora sau prin schimbarea lor, insa acestea trebuie realizate de catre personal calificat.

Apa prea fierbinte- Daca apa este mult prea fierbinte inseamna ca ati setat o temperatura mult prea ridicata. Setati o temperatura medie pentru a nu fi nevoie sa amestecati apa rece cu cea calda pentru o temperatura potrivita.

Diferente mari de temperatura intre incaperi-Pentru a evita acest lucru si pentru a uniformiza distributia caldurii este necesara montarea de robineti. Acestia vor ajuta in a ajusta termic incaperile.

Utilizarea de centrale termice eco este o solutie?

Din punctul meu de vedere este cea mai buna solutie. Nu numai ca se vor monta intr-o zi, dar sunt si usor de intretinut. De asemenea, datorita acestora, costurile vor fi mult mai scazute. Este o investitie exceptionala, astfel va puteti bucura de confortul termic tot timpul. Totodata, daca in sezonul cald simtiti ca este prea frig in casa, puteti porni centrala. Alegeti o centrala termica ecologica pentru confortul dvs. si al familiei dvs.

No Comments

Post A Comment