Ghidul afacerii |          Modalitati nechirurgicale de remodelare corporala
15623
post-template-default,single,single-post,postid-15623,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

         Modalitati nechirurgicale de remodelare corporala

         Modalitati nechirurgicale de remodelare corporala

                       Tratamentele de remodelare corporala au rolul de a reduce grasimea din anumite parti ale corpului si pot fi efectuate atat in mod chirurgical, cat si in moduri mai putin invazive. In ultimii ani s-a pus accent mai mult pe descoperirea metodelor nechirurgicale de a elimina grasimea excesiva din corp.

Tratamentele de acest tip care s-au dovedit a avea cel mai mare succes sunt urmatoarele:

– Criolipoliza. O metoda de racire controlata ce utilizeaza temperaturi de sub 0 grade Celsius pentru a distruge celulele grase din corp, criolipoliza este des folosita de marile celebritati de la Hollywood si de sportivii de performanta, precum si de oamenii obisnuiti.

– Lipoliza cu laser. Aceasta utilizeaza incalzirea controlata si energia laser pentru a topi celulele de grasime.

– Lipoliza cu radiofrecventa. Este un tratament de remodelare corporala ce foloseste incalzirea controlata cu ajutorul tehnologiei cu ultrasunete.

– Lipoliza injectabila. Este o metoda ce utilizeaza acid dezoxicolic injectabil pentru a viza celulele grase.

Procedurile de remodelare corporala, atat cele chirurgicale, cat si cele nechirurgicale, nu sunt destinate a fi solutii de pierdere in greutate. Aceste tratamente sunt indicate persoanelor care au o greutate apropiata de cea ideala, care doresc sa elimine buzunarele incapatanate de grasime ce nu pot fi indepartate prin sport sau dieta alimentara. In majoritatea procedurilor de remodelare corporala, indicele de masa corporala nu trebuie sa depaseasca 30.

Iata cateva informatii despre cele 4 tratamente de remodelare corporala nechirurgicale enumerate in randurile de mai sus:

Criolipoliza.

Criolipoliza este o metoda ce foloseste temperaturi foarte scazute pentru a viza si distruge celulele grase din diverse zone ale corpului. Este o metoda sigura, neafectand tesuturile din jur. Practic, aceste temperaturi de inghet omoara celulele de grasime, care sunt in cele din urma eliminate de organism prin sistemul limfatic. Odata ce aceste celule dispar, ele nu ar trebui sa reapara.

Zonele tinta sunt: abdomenul, coapsele, fesele, bratele, spatele si zona de sub barbie.

O sesiune de criolipoliza dureaza in jur de 30-60 de minute, in urma acesteia nefiind nevoie de recuperare. Pentru a obtine rezultate satisfacatoare, este necesar un numar mai mare de sesiuni.

Lipoliza cu laser.

Aprobata de FDA in anul 2015, lipoliza cu laser este o metoda neinvaziva de remodelare corporala care foloseste energia laser pentru a incalzi si distruge celulele grase. Temperaturile ridicate utilizate in tratament pot determina celulele grase sa moara. Sistemul limfatic al organismului scapa de aceste celule moarte intr-o perioada de aproximativ 12 saptamani de la efectuarea procedurii.

Zonele tinta sunt: abdomenul, fesele si coapsele.

Fiecare sesiune de tratament dureaza aproximativ 25 de minute. In mod obisnuit, nu ar trebui sa existe o perioada de recuperare. De obicei, sunt necesare mai multe sesiuni pentru a obtine rezultatele dorite.

Lipoliza cu radiofrecventa.

Lipoliza cu radiofrecventa, comercializata, de regula, sub denumirile de UltraShape si BTL Vanquish ME, este o procedura nechirurgicala ce foloseste tehnologia cu ultrasunete pentru a remodela armonios corpul. De regula, tehnologia cu ultrasunete este nedureroasa si ofera rezultate uimitoare in indepartarea buzunarelor inestetice de grasime.

Zonele tinta sunt: abdomenul, soldurile, fesele.

Fiecare sesiune de tratament dureaza in medie o ora, iar pacientul se poate intoarce imediat la activitatile sale obisnuite. La fel ca in cazul celorlalte modalitati de remodelare corporala mentionate mai sus, lipoliza cu radiofrecventa trebuie aplicata in mai multe sedinte pentru a da rezultate.

Lipoliza prin injectare.

Aprobata de FDA in anul 2015, aceasta metoda nechirurgicala de remodelare a corpului este ideala pentru a indeparta grasimea in exces de sub barbie, zona cunoscuta popular sub numele de gusa sau barbie dubla. Procedura implica utilizarea unei forme sintetice de acid dezoxicolic, o substanta care altfel este produsa in mod natural de organism si care ajuta la absorbtia grasimilor. Acidul dezoxicolic are potentialul de a ucide celulele moarte. Corpul metabolizeaza treptat aceste celule moarte in timpul saptamanilor ulterioare.

Zonele tinta sunt: zona de sub barbaie, abdomenul.

De obicei, o sedinta de lipoliza prin injectare dureaza circa 30 de minute. In afara de unele umflaturi si vanatai, nu vor exista efecte adverse. De asemenea, timpul de recuperare este minim in majoritatea cazurilor. Este totusi nevoie de mai multe tratamente pentru a obtine rezultatele dorite.

No Comments

Post A Comment