Ghidul afacerii | Dulciuri pentru o alimentatie sanatoasa
15578
post-template-default,single,single-post,postid-15578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dulciuri pentru o alimentatie sanatoasa

Dulciuri pentru o alimentatie sanatoasa

Un stil de viata sanatos este cea mai buna alegere pe care o poate face o persoana. Trecand la cosumul de alimente naturale, bogate in nutrienti si efectuarea activitatilor fizice benefice, iti va imbunatati atat aspectul fizic, cat si starea de spirit.

O alimentatie foarte benefica si potrivita pentru oricine este cea raw vegana. Acest tip de alimentatie iti va aduce foarte multe avantaje. Inainte de a incepe, trebuie sa cunoasteti anumite lucruri despre veganism.

Ce este alimentatia raw vegana?

Aceasta consta in special in consumul de alimente crude, precum fructele si legumele, germenii, semintele si cerealele. In primul rand, veganismul este un stil de viata bazat pe consumul de plante ce nu implica gatit, mai precis, alimente consumate proaspete, deshidratate sau gatite la foc mic.

Un element esential al veganismului este faptul ca incalzirea alimentelor la temperaturi peste 40 de grade Celsius, nu numai ca diminueaza nutrientii, dar face si alimentul sa fie toxic si mai putin digerabil. Se spune ca alimentele naturale, necoapte sunt umplute cu energia vitala a vietii.

Alimentatia raw vegana aduce trei mari avantaje:

  1. Primiti intreaga cantitate de nutrienti

Dieta alimentara vegana contine  numai calorii bune si este scazuta in cantitatea de zahar, de asemenea, contine potasiu, magneziu, fibre, vitamina A si antioxidanti. Mai mult, precum am precizat anterior, alimentele isi pierd aceste proprietati daca sunt supuse incalzirii.

  1. Cantitate scazuta de grasimi saturate si sodiu

Veganismul consta in alimente ce au o cantitate redusa de sodiu si de grasimi saturate, spre deosebire de alte tipuri de alimentatii.

  1. Eficient in pierderea in greutate

Acest tip de alimentatie permite consumul de alimente crude, neprocesate, iar acestea sunt bogate in calorii bune, optime pentru organism.

Deoarece foarte multe persoane au inceput sa adopte acest stil de alimentatie, restaurantele se orienteaza catre oferirea de alimente raw vegane. In general, putem prepara acasa feluri de mancare potrivite, insa, o problema este satisfacerea poftelor de alimente dulci.

In general, cand incepem sa consumam alimente naturale, dulcele este inlocuit cu fructe, dar, intr-o alimentatie raw vegana, ai o multime de sortimente de prajituri raw vegan. Daca iti este pofta de prajitura ta preferata, vei putea gasi varianta raw vegana, preparata numai din alimente naturale si sanatoase. Spre exemmplu, poti incerca prajitura brownie, preparata din unt de cacao, cacao, fulgi de ovaz, curmale, smochine, walnuts, esențe natural, sau un cupcake cu ciocolata si banane, avand in compozitie curmale, caju, nuci, miere, unt cacao, banane, lucuma, cacao naturala si alcalina.

Dupa ce vei incepe un astfel de stil de viata, treptat vei observa si beneficiile. Iti recomand sa adaugi treptat alimente raw vegane in alimentatia ta, pentru a nu face o trecere brusca, aceasta avand efecte negative asupra organismului. In fiecare zi incearca sa consumi din ce in ce mai multe alimente naturale, si elimina-le pe cele gatite si procesate.

Veganismul aduce beneficii atat fizice, cat si psihice. Datorita cantitatii mari de nutrienti si de vitamine, te vei simti mult mai inviorata, pielea ta va fi mult mai stralucitoare, iar cu timpul vei pierde in greutate sau iti vei mentine greutatea corporala optima. Trebuie doar sa realizezi un plan si sa combini alimentele in cele mai gustoase moduri. Daca nu stii ce alimente sa incerci, comanda de la un restaurant raw vegan.

 

No Comments

Post A Comment